Sökresultat för Leif Mannerström...
Rensa filter?
Mästerkockarna Leif Mannerström och Crister Svantesson bjuder då coh då på stor matlagningskonst i TV4:s Nyhetsmorgon. I den här boken har de samlat ett sextiotal av sina läckraste recept: krämiga soppor, mustiga grytor, delikata fiskrätter, klassiska kötträtter, kittlande smårätter, smarriga desserter, allt du behöver…
”Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden.”Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006Nu utkommer Leif Mannerströms succébok i kartonnage!
Efter 50 år vid spisen…
”Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!” Leif Mannerström älskar husmanskost, och det speglas i hans senaste bok där han samlat sin breda kunskap och sina favoritrecept. Nu kommer den prisbelönade Husmanskonst i en engelsk utgåva!
Efter 50 år vid…
Finns det något härligare än att se fram emot sommaren och dessutom få följa med Leif Mannerström hem till hans privata underbara sommarställe i Tvärred utanför Ulricehamn? Här får vi sitta tillsammans med Leif längst ut på bryggan med fötterna i vattnet och titta på metet som plötsligt dyker för att till kvällen…
Mannerström serverar oss sina bästa klassiska husmansrätter, aperitifer, helgmåltider, desserter och mellanmål. Den här boken är en inspirationsbok för dig som lagar mat till äldre, men den är lika mycket en bok för alla som gillar vällagad och omväxlande mat.
Att äta bra och omväxlande mat är viktigt hela livet, inte…
Leif Mannerströms bästa recept för allt från skogens och ängarnas skafferi. Boken är en kulinarisk guldgruva för alla som älskar vilt på tallriken; jägare eller inte.Detta är Leif Mannerströms tredje stora bok om den svenska maten. Först om traditionen i Husmanskonst, sedan om havets goda i Mannerströms skaldjur och nu…
I Mannerströms fisk berättar Leif om sin stora kärlek till fisk som råvara. Den goda fisken har varit en ledstjärna genom hela hans karriär, senast manifesterad med en stjärna i Guide Michelin för restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Numera sitter fisken i högsätet på Leifs nya husmanskultrestaurang Kometen, även den i…
Kategorier: Kokböcker av tv- / kändiskockar Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: fisk och skaldjur Matlagning: särskilda råvaror
Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och…
”Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och lagar all julmat från grunden. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen … Inget får saknas! Sen är det gott med en kall snaps och lite mumma!”
Ja, så ser Sveriges främste kock,…
”Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och lagar all julmat från grunden. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen … Inget får saknas! Sen är det gott med en kall snaps och lite mumma!”
Sveriges bästa kock lagar Sveriges…
”Vad är Bibelns fiskar och bröd mot Leif Mannerströms inlagda sill” undrade Leif G W Persson en gång. Ingenting, är svaret.
Här är den äntligen – Leif Mannerströms egen matbibel med hundratals recept från svensk gastronomis största stjärna! I Mannerströms stora kokbok finns den klassiska…
Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver – sill och strömming – som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har…
”I love shellfish! The very word is sheer poetry. They are fished and caught by skilled professionals, they are lovingly and carefully cooked and they are relished by gourmets and gourmands. Shellfish are food for the gods and, to us humans, a foretaste of heavenly bliss.”
Ur recensioner:
”Den är…
”Inget gott är mig främmande”, säger Leif Mannerström.”Det ska vara sött att leva”, säger Jan Hedh.
Jan Hedh är Sveriges främste konditor- och bagarmästare. Leif Mannerström är kockarnas kock. I Mästarnas menyer samarbetar de två för första gången i bokform!
Recepten presenteras i menyform.…
Äntligen börjar helgen närma sig! Och så härligt att få planera vad vi ska äta!
Här får vi följa med Leif Mannerström hem till hans herrgårdsliknande egendom i Tvärred utanför Ulricehamn och känna doften av en lång härlig helg fylld av god mat och vänner. Leif blandar klassiker med nya paradrätter – alla med det…
”Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden.”Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till…
Här kommer boken om färs i alla dess former som hjälper dig fixa middagen snabbt, billigt, gott och enkelt. Tillsammans med mästerkocken Leif Mannerström får vi här ta del av de bästa recepten, alla gjorda med olika sorters färs: nöt, kyckling, lamm, fläsk, vilt och fisk.
Färs är en av världens mest använda och kända…
”Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden.”Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till…
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med…
Christmas is Sweden’s biggest culinary party! Leif Mannerström is the King of chefs in Sweden. In Swedish Chrismas Cooking you’ll find the inspiration and the recipes. Everything you need but snow and jungle bells…
Swedish Chrismas Cooking är en engelsk översättning av Leif Mannerströms senaste stora…
Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Kokböcker av tv- / kändiskockar Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Ingen stats- eller regeringschef kommer undan maten vid officiella möten och statsbesök. Måltiden är oftast lika viktig som överläggningen – och inte sällan det väsentligaste inslaget.
I Matens makt minns journalisten Britt-Marie Mattsson och krögaren Leif Mannerström viktiga händelser runt om i världen under…
Leif Mannerströms kärlek till maten är passionerad, och kärleken till svenska råvaror är stark. Men för all del, utländska influenser är alltid välkomna. Bara vi inte glömmer sillen, strömmingen och husmanskosten!
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar…
Efter 60 år vid spisen återvänder Leif Mannerström i högform till sin paradgren och den mat han älskar mest. Husmanskosten tillagad i ett varmt kök med rykande grytor och kastruller, härliga dofter från goda och närodlade råvaror. Rejält, gott och rikligt, mat att samlas kring. Här finns mängder med recept på soppor,…
Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver. Lockande, inspirerande, härlig!
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror,…
Kategorier: Kokböcker av tv- / kändiskockar Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: fisk och skaldjur Matlagning: särskilda råvaror
Skaldjur hör till livets goda! Leif Mannerströms nya stora bok handlar både om hummer, ostron och krabba till fest, och räksmörgåsar och skaldjurssoppa man kan laga till vardags.
”Vi har fantastiska skaldjur i Sverige. Så det är klart att det är gott!”
I Skaldjur lagar Leif till de skaldjur som finns i…