Sökresultat för Berghede arkitektur...
Rensa filter?
Värmlands bygder och städer gömmer många hittills okända byggnader av högsta klass. I denna överskådliga guide finns allt samlat, från praktfulla herrgårdar till finurliga ateljéer. Däremellan flera hundra märkvärdiga kyrkor, industrier, biografer, bostäder, parker och andra arkitektoniska pärlor som alla skapats med…
Välfärdsbyggets inledning, 1945-1960, var en arkitektonisk glansperiod. 1930-talets funktionalister ville inte blicka tillbaka i historien. Men det ville välfärdsbyggets arkitekter. 1940- och 50-talens arkitektur blev någonting alldeles eget med en sprudlande originalitet och det inte trots att man blickade tillbaka,…
Offentligt konstarbete handlar om hur vi möter offentlig konst i vardagen utanför ett inramat konstsammanhang. Vardagens konst har ingen tydlig eller särskild uppgift. Den behöver inte vara mer eller mindre provocerande, tankeväckande eller lättförståelig än någon annan typ av konst. Men den måste förhålla sig medvetet…
Isak Gustaf Clason var en av Sveriges mest inflytelserika arkitekter kring sekelskiftet 1900. Om detta vittnar alla de byggnader som han ritat och restaurerat, och som än i dag beundras för sin skönhet. Hans kanske mest kända verk är Nordiska museet, som han arbetade med under 17 år, från skiss till färdig byggnad.…
Den här boken handlar om arkitektur. Inte om den synliga utan om den osynliga. Minnenas, relationernas och förlåtelsens arkitektur i vilkas rum medvetandets ljus lyser och livet tar plats. Vi bygger dessa osynliga arkitekturer tillsammans med tankar, ord och handlingar och de blir vår värld, inte bara i det förflutna…
I en tid när alla ska ”digitalisera” och förändras behöver vi veta vart vi står och vart vi vill.
Kan du inte utvärdera de olika vägarna framåt och hur det påverkar er nuvarande och framtida arkitektur så blir det likadant som för Alice; du vet inte VAD och HUR du ska förändra för att nå organisationens mål.
Att då…
Kategorier: Biblioteks- och informationsvetenskap, museivetenskap Museivetenskap och kulturarvsvård Referensverk, informationshantering och tvärvetenskap
VILKA HAR MAKTEN ÖVER KULTURARVET? Makten över kulturarvet ligger inte bara i händerna på museer och andra offentliga institutioner, den ligger också i händerna på fastighetsägare, byggvaruhus, entreprenörer, kommunpolitiker och privatpersoner. Makten över kulturarvet hanteras på olika sätt. I boken analyseras…
Sedan tidigt åttiotal, när Sven-Olov Wallenstein slog ner i Stockholms intellektuella liv, har han vuxit till en kraftfull och mångförgrenad institution i sig, under sitt kärnfulla emblem: Walle. Med avstamp i filosofin och idéhistorien har han gripit in i den estetiska debatten som ingen annan under dessa gångna fyra…
Sedan tidigt åttiotal, när Sven-Olov Wallenstein slog ner i Stockholms intellektuella liv, har han vuxit till en kraftfull och mångförgrenad institution i sig, under sitt kärnfulla emblem: Walle. Med avstamp i filosofin och idéhistorien har han gripit in i den estetiska debatten som ingen annan under dessa gångna fyra…
Kategorier: Arkitektur Arkitektur: konstruktion och design Bildbehandlingsprogram CAD-program Informationsteknik Konst
Produktion av denna bok har upphört. Vi hänvisar till motsvarande e-bok med ISBN 9789188223838
Denna utgåva av ”Lär dig Revit” ersätter tidigare versioner av denna bok. Boken kan dock användas för dig som har tidigare versioner av programvaran Revit. Övningsfiler till bokens övningar finns för aktuell…
Årets Stockholmsbyggnad är en tävling där stockholmarna röstar fram sin favorit bland de byggnader som färdigställts under det föregående året. Denna bok är tänkt som en tribut och en guide till de byggnader som har varit med under de första tio åren.
I första delen av boken kan man läsa om de byggnader som har valts…
Kategorier: Arkitektur Arkitektur: offentliga byggnader Konst Konst: teman och motiv Utställningskataloger och konstsamlingar
Likt årsringarna på ett träd har hus lagts till hus och Skissernas Museum består idag av byggnader från sex olika epoker. Boken Skissernas Museum – arkitektur, plats, process har fokus på museets arkitektur, från en gammal gymnastiksal till den prisbelönta ut- och ombyggnaden från 2017.
Boken är skriven av…
Kategorier: Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Vad gör en bra bostadsgård? I den här boken betonas att bostadsgårdar har en underskattad potential att skapa värden för de boende och ta tillvara deras engagemang. En bra gård erbjuder plats för lek och rörelse, för samvaro, odling och grönska. Det är inte bara fråga om att skapa trivsel utan gården gör nytta både för…
Kategorier: Arkitektur Arkitektur: konstruktion och design Bildbehandlingsprogram CAD-program Informationsteknik Konst
Denna utgåva av ”Lär dig Revit” ersätter tidigare versioner av denna bok. Boken kan dock användas för dig som har tidigare versioner av programvaran Revit. Övningsfiler till bokens övningar finns för aktuell version och tidigare versioner av Revit.
Instruktioner om nedladdning av dessa finner du i boken.
Kategorier: Historia Historia och arkeologi Historia: särskilda händelser och ämnen Socialhistoria och kulturhistoria
Den här boken beskriver vandringar i ett behagligt tempo, där platserna längs vägen tillåts berätta sin historia. Du följer den lummiga stranden längs med båtklubbarnas bryggor, passerar ett mysigt koloniområde och några pampiga nationalromantiska villor. Du strosar vidare förbi längor med sparsmakade funkisradhus och…
Kategorier: Konst
I Guide till Stockholms arkitektur presenteras med foton, ritningar och text mer än 400 byggnader från Stockholms äldsta historia fram till våra dagar. Sedan första utgivningen 1998 har boken blivit ett standardverk för alla som intresserar sig för den arkitekturskatt som finns i Stockholm och dess…
Europas arkitektur före 1800 ger en översikt över Europas stora stenarkitektur före den moderna industrialismens genombrott. Boken är kronologiskt upplagd och skildringen börjar med Kreta och Mykene på grekiska fastlandet för mer än 3000 år sedan.
Löfvenskiölds arkitektur – idébok för hustänkare förmedlar impulser från svensk byggnadstradition till dagens arkitekter och byggnadsintresserade. Den är ett idéinstrument i vår moderna byggnation på samma sätt som Löfvenskiölds ritningar och skisser var för hans egen samtid. Löfvenskiöld är en länk i den svenska…
Jämsides med islams starka utbredning från 600-talet och flera hundra år framåt utvecklades också en särpräglad och högtstående islamisk arkitektur. Denna tog sig olika uttryck i väldet, som sträckte sig i ett bälte från Spanien till Kina. Författaren, en internationellt känd specialist på ämnet, har skrivit en…
Tillbaka till utopin är en kosntbok som handlar om Ralph Erskines byggnader i norra Sverige. De här byggnaderna, som uppfördes under 50- och 60-talet, var på många sätt nydanande. Med dem ville Erskine skapa en arktisk arkitektur. Ett byggande anpassat till nordliga klimatförhållanden. Boken handlar om dessa byggnader.…
När du letar hjälp med att hitta enkla medel till ett bättre boende. Ekonomi, miljö samt hälsoaspekter belyses i denna sammanfattande skrift som även inbjuder till vidare tankar om hur vi vill bo i framtiden och vad det får kosta, och hur det påverkar vår hälsa.
Upptäck New York på djupet!
»De välskrivna och intresseväckande essäerna
fångar väl stadens kulturella och etniska mångfald.« Bibliotekstjänst
»En otroligt fin bok som innehåller det mesta och bästa som man behöver veta om New York.« Magnus Utvik, SVT Go’morron
»New York är inte en stad. Det är ett…
Kategorier: Konst
Få ämnen har så stor inverkan på våra liv och samtidigt så lite utbredd kunskap som arkitekturen. I boken Vad är Arkitektur? får man besked om hur det förhåller sig ifrån två som aldrig blir svaret skyldiga: Rasmus Wærn och Gert Wingårdh, välkända som skribent respektive arkitekt. Här får läsaren både tänkvärda och…
Få ämnen har så stor inverkan på våra liv och samtidigt så lite utbredd kunskap som arkitekturen. I boken Vad är Arkitektur? får man besked om hur det förhåller sig ifrån två som aldrig blir svaret skyldiga: Rasmus Wærn och Gert Wingårdh, välkända som skribent respektive arkitekt. Här får läsaren både tänkvärda och…
Frank framför här sina kritiska synpunkter på funktionalismens diktatoriska tendenser mot bakgrund av en mycket personligt tecknad bild av europeisk kulturhistoria från urtiden och framåt. Översättning Karin Lindegren.
Länsmuseet Gävleborg har tidigare gett ut Det nedlagda mönstersamhället Ralph
Erskine och Gästrike Hammarby 19472005, en djupdykning i uppbyggnaden och utvecklingen
av Ralph Erskines Gästrike Hammarby.
Allt oftare hittas den bästa samtida svenska arkitekturen bland våra nya villor och fritidshus. En strävan efter ett mer personligt uttryck utmärker de senaste årens produktion och valet av arkitekt har blivit allt mer avgörande. Mångfalden har ökat och innovationerna är fler än på mycket länge.
Här presenteras 24 av…
Kategorier: Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
I rummets kraftfält är en studie av den moderna rumsgestaltningens och inredningsarkitekturens utveckling med utgångspunkt från några av de ledande gestalterna på efterkrigstidens arkitekturscen: arkitekterna Sven Ivar Lind, Erik och Tore Ahlsén och Peter Celsing.
Johan Örn är arkitekturhistoriker som med denna…