Livsmedels- och näringskunskap 1, bok
Livsmedels- och näringskunskap 1, bok
Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: hemkunskap Läromedel: matematik och naturorienterande ämnen Läromedel: teknik och praktiska ämnen
Boken Livsmedels- och näringskunskap 1 vänder sig i första hand till elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i den svenska gymnasieskolan.
Boken detaljbehandlar alla centrala delarna i kursen Livsmedels- och näringskunskap 1, såsom näringsämnen, råvaror, livsmedelshantering, näringsberäkningar, kostsituationen i Sverige och övriga världen, vilket skapar goda förutsättningar för att eleven ska klara Skolverkets kunskapskrav.
I boken finns också kunskapskontroller och övningsuppgifter som eleverna kontinuerligt kan arbeta med.
Boken kan med fördel användas i internutbildning för företag, eftergymnasiala utbildningar och av andra yrkesverksamma personer inom restaurang och livsmedelsområdet.