Har du svårt att kombinera lätta och hållbara matvaror som samtidigt är aptitretande och fulla av energi? I Vildmarksmat à la Annika hittar du varierande och goda recept för allt från de tuffa långvandringarna där du måste bära med dig alla ingredienser och därför räkna gram till sköna kajakturer där både konservburkar och färskvaror finns i packlistan.
Vildmarksmat à la Annika är lite mer än bara en kokbok insprängt i boken finns inspirerande reportage som tar dig med på äventyr där maten tillagats.
Du får grunderna i att torka din egen mat och förslag på hela menyer. Här får du också idéer på hur du varierar frukost och mellanmål samt hur du gör eget färdgodis. Du får också tips på vad du kan hitta i ditt eget skafferi och på hyllorna i affären istället för att bara köpa frystorkat.
Boken ger dig tips om friluftskök och utrustning samt om råvaror som gör din vandring mer njutningsfull och till ett minne för livet. Boken är rikligt illustrerad med inspirerande bilder tagna under sommaroch vinterturer i skog och fjäll där maten tillagats under turer i skog och fjäll.
Boken är skriven av Annika Berggren, välkänd frilansskribent inom friluftsområdet och en verklig matälskare med många publicerade artiklar bakom sig. Alla foton i boken är tagna av en av våra mest kända friluftsfotografer, Håkan Hjort.
Kompakt och praktiskt format - lätt att ta med sig i ryggsäcken!
Format: 120x190, 144 sidor, flexoband
Förlag: Vildmarksbiblioteket