Studentens skrivhandbok
Studentens skrivhandbok vänder sig till dig som är ny på högskolan eller universitetet. Kanske kommer du direkt från gymnasiet, kanske har du varit ute och arbetat några år. Här får du hjälp att komma underfund med vad, hur och varför man skriver på högskolan. Framför allt handlar boken om det skrivande du kommer att ägna dig åt de första terminerna.
Här får du veta vad lärarna kan mena när de ber dig diskutera eller redogöra i en text och varför den akademiska stilen är som den är. Du får också veta hur du kan göra när du ska skriva tillsammans med andra och hur arbetsprocessen kan se ut när du skriver på egen hand.
Boken innehåller praktiska råd när det gäller stilen och språket i din text, hur du refererar till källor, hur du granskar och redigerar det du ska lämna in och mycket mer.
Denna nya upplaga av Studentens skrivhandbok innehåller flera helt nya kapitel och presenterar ett annat synsätt än tidigare upplagor. Fokus ligger på vad man gör i en akademisk text.
Om författarna
Bokens författare har många års erfarenhet av forskning om och undervisning i skrivande på högskolenivå
Sagt om boken
"[...] Boken riktar sig främst mot de nya som börjar på högskola och universitet och skall ge sig i kast med det akademiska skrivandet, men den kan med fördel även till exempel användas som komplement och förstärkning i svenskundervisningen på gymnasienivå. Studentens skrivhandbok är i sin helhet en behändig och praktisk handbok inom sitt område, väl disponerad och lätt överblickbar." BTJ häftet nr 8, 2015 Lektör Henric Ahlgren.