Positiv ångest hos individen, gruppen, organisationen : ett organisationspsykologiskt perspektiv
Positiv ångest hos individen, gruppen, organisationen : ett organisationspsykologiskt perspektiv
Ångest är ett kärnelement i allt utvecklingsarbete, framhåller Paul Moxnes i denna sedan länge uppskattade bok. Här beskrivs olika perspektiv på ångest; den patologiska varianten nämns (t ex fobier och panikkänslor) men betoningen ligger på den sunda ångesten, exempelvis rampfeber och den oro man känner i en grupp där rollerna är oklara och man inte riktigt vet vad som förväntas av en. Författaren framhåller att ångest är energi som - om förhållandena läggs till rätta, kan användas som en konstruktiv kraft.
Ångest är kanske det mest centrala begreppet inom psykologin. Likväl talar man inte så mycket om ångest på arbetet och i vardagslivet. Positiv ångest ger levande exempel på hur ångesten framträder i olika situationer hos olika människor och författaren delar med sig av personliga upplevelser och funderingar.
Boken används vid universitet och högskolor, exempelvis i kurser i organisationspsykologi och arbetsvetenskap. Den kan också läsas av alla som önskar förstå det mellanmänskliga samspelet och möter egen och andras ångest i sin arbetsmiljö
Positiv ångest är en ny reviderad utgåva av Vardagens ångest. I den nya utgåvan har alla hänvisningar och noter tagits bort från den löpande texten. I stället har vetenskapliga kommentarer samlats sist i boken.
Översättning Mona C Karlsson
Denna titel är en beställningsvara, vilket innebär att den trycks först när en order läggs. Leveranstid är 5-8 vardagar. I övrigt är det ingen skillnad mot andra tryckta böcker.