Piemonte : vinerna, distrikten, producenterna
Piemonte : vinerna, distrikten, producenterna
Kategorier: Alkoholdrycker Drycker Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Reseguider Reseguider: mat- och vinresor Resor och platser Vin
I Piemonte är man stolt över sina egna, unika druvsorter, många finns nästan bara här. Barbera, dolcetto, brachetto, freisa, grignolino, ruché, arneis, cortese, favorita och många fler. Var och en ger vin med sin egen speciella karaktär. Man är också mycket stolt över den piemontesiska gastronomin. Ris är viktigt, nästan mer betydelsefullt än pasta och man har en egen nötköttsras som används till den berömda carne cruda. Och kanske mest känt av allt, den exklusiva tryffeln från Alba.
Piemonte vinerna, distrikten, producenterna tar dig med på en resa genom detta vackra vinlandskap. Förutom klassikerna Barolo och Barbaresco är det minst lika spännande att utforska de andra vindistrikten i Piemonte, där många ännu inte är så välkända. I Piemonte, som sträcker sig från Alperna och nästan ända ner till Medelhavet, har man ofta de snöklädda topparna i fonden när man reser runt bland vingårdarna. En passande bakgrund för dessa mäktiga och fascinerande viner.
Fler böcker i samma serie:
Bordeaux
Toscana
Bourgogne