Bläddra

Nötkött

Kategorier: Agriculture, agribusiness & food production industries Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Industrier och branscher Lantbruk och primärnäringar
Köp här

Nötkött

Kategorier: Agriculture, agribusiness & food production industries Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Industrier och branscher Lantbruk och primärnäringar
Köp här
Det här är den grundligt reviderade och omarbetade andra utgåvan av Nötkött. Här hittar du som ska arbeta med produktion av nötkött det mesta du behöver lära dig: det dagliga arbetet, produktionsplanering och ekonomi, byggnader, utfodringssystem, näringslära, fodermedel, uppfödningsmodeller, hälsovård, avel samt slakt och köttkvalitet. Nytt i boken är ett helt kapitel om nötkötts- produktionens miljö- och klimatpåverkan som blivit ett omdiskuterat ämne.Författarna har lång erfarenhet av nötkreatur både i praktiken och från sina arbeten inom forskning, utbildning och slakteribranschen. Anna Hessle är docent och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet. Anna Jamieson är husdjursagronom med hållbar nötköttsproduktion som specialitet.