Mat för dig med ätstörning : vägen till ett friskt ätande
Mat för dig med ätstörning : vägen till ett friskt ätande
Kategorier: Att hantera ätstörningar Att hantera personliga problem Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling Hälsosam mat Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning för dieter och särskilda hälsotillstånd
Skriften ger inspiration och tips för att man ska kunna äta all slags mat i bra mängder. Praktiska råd varvas med grundläggande näringslära.
Författarna tar upp ämnen som måltidsordning, dagsbehov och portionsstorlek. Här finns också förslag på vad man kan äta vid de olika måltiderna och en receptdel för inspiration.
Innehållsförteckning:
- Ett målmedvetet arbete
- Hitta nya vanor
- Börja med regelbundna måltider
- Hur mycket mat behöver jag per dag?
- Starta dagen rätt med frukost
- Varför behövs mellanmål?
- Planera och förbereda för lunch och middag
- Godis och snacks
- Hur mycket vätska behöver kroppen?
- Hur gör jag med träning?
- Veganmat och vegetarisk mat
- Undvik dieter
- Liten näringslära
- Recept
- Att bli frisk
Författare är Carina Trägårdh Tornhill och Ulrika Koppers Watting, dietister vid ätstörningsteamen i Lund och Malmö.