Hälsa och kvalitet i arbetslivet – – mentala, fysiska och sociala aspekter
Hälsa och kvalitet i arbetslivet – – mentala, fysiska och sociala aspekter
Kategorier: Arbetsmarknadsrelationer och arbetarskydd Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Folkhälsa och personlig hälsa Hälso- och säkerhetsfrågor Industrier och branscher Medicin och omvårdnad Medicin: allmänt Samhällsmedicin och preventiv medicin
Organisatoriska och fysiologiska aspekter på arbetsrelaterad hälsa täcks i boken på ett konkret och praktiskt sätt, både från individens och ledningens perspektiv. Ergonomi, kost, hjärnfunktion och träning vävs samman med hälsopromotion, organisatoriskt lärande, ledarskap och kvalitetsutveckling till en helhetsbild av hur arbetslivet kan bli en källa till hälsa.
Hälsa och kvalitet i arbetslivet riktar sig till studenter på utbildningar inom hälsovetenskap, hälsopedagogik samt personal- och arbetsmiljövetenskap. Boken lämpar sig även för grund- och påbyggnadsutbildningar inom ledarskap och är en utmärkt vägledning för alla som vill förbättra hälsan i arbetslivet – för sin organisation eller för egen del.