Fjällvandring på riktigt!
Är du nyfiken på fjällvandring och vill veta hur det är, på riktigt, att tillbringa några veckor i tält på fjället, ganska långt bort från bilvägarna? Hur är det med väder, myggor och skavsår? Får man se några vilda djur? Och varför åker man till fjälls över huvud taget för att leva relativt obekvämt? Kanske är du redan van fjällvandrare och vill få nya färdtips och perspektiv genom att läsa en alldeles vanlig, måttligt tränad, människas upplevelser av fjällvandring.
Då ska du läsa denna bok. Personliga berättelser i dagboksformat från 21 olika fjällvistelser med tält i Sápmi i svenska Lappland från 1975 och framåt skildras från barndom till turer med egna barn. Boken kompletteras med fjällvandrartips, bilder och kartor med markerade färdvägar, etapper och avstånd. Totalt beskrivs 233 mils vandring. Läs den antingen som en berättelse från början till slut eller kapitelvis efter område och intresse.
Författaren Susanne Ekendahl, född 1965, är utbildad ekolog, forskare i mikrobiologi och egenföretagare. Naturen och miljön har alltid stått i centrum både i yrkeslivet och privat. Född i Västergötland med tillgång till skog och sjöar, boende vid havet i Göteborg och med många somrar på fjället har upplevelserna i naturen blivit många. Med denna dagboksbaserade historia publicerar Susanne sin första bok.