Första advent 2003 tas den nya Evangelieboken i bruk. Den antogs av Kyrkomötet i Svenska kyrkan hösten 2002 och är även ekumeniskt förankrad.
Libris separata utgåva av Evangelieboken, vackert formgiven och med läsvänlig storlek på texterna.
Förutom själva evangeliebokstexterna innehåller utgåvan även introduktioner till kyrkoårets alla sön- och helgdagar - skrivna av Karl-Gunnar Ellverson, präst och lärare i liturgik vid Svenska kyrkans pastoralinstitut i Uppsala. Han ingår även i Svenska kyrkans gudstjänstråd och har varit med i Kyrkohandbokskommittén.
I introduktionerna finns även förslag på kyrkoårsanknutna inledningsord till olika moment i gudstjänsten (inledande hälsning, ingångsord, inledning till Herrens bön, inledning till välsignelsen).
Nytt är även en nyskriven presentation av Bibelns böcker utifrån Evangeliebokens textval - skriven av Sven Hillert, präst och lärare i homiletik (predikan), även han verksam vid Pastoralinstitutet i Uppsala. Han har därtill medverkat som sakkunnig i arbetet med den nya Evangelieboken. Här erbjuds möjlighet att inhämta större förståelse för och sammanhang till de olika texter som läses i gudstjänst eller andakt.
Längst bak återfinns därtill en översikt över kyrkoårets texter, Svenska kyrkans bibelläsningsplan Lektionarium, liten psalmvalslista, register över psaltarpsalmer samt gemensam förberedelsebön och tackbön vid gudstjänst.
"Genom en brokig historisk utveckling har vi nu ett kyrkoår som låter oss under en period betrakta undret att Gud blivit människa och under en annan period vandra med Jesus till lidandet, döden och uppståndelsen. I sommarens gröna (kyrko)årstid ställs våra liv som kristna i fokus och mot senhösten blickar vi mot livets och tidens slut och fullbordan. Ibland är våra enskilda liv i fas med kyrkoåret, ibland är vår långfredag mitt i advent. Kyrkoårets gemensamma vandring med dess rytm och igenkännande år från år kan ge ett mönster och skänka kraft för den enskildes personliga vandring."