Förordet:
Det här är inte en kokbok.
Nej, att bara kalla det för ”Kokbok” vore alldeles för enkelt. Såhär ligger det
nämligen till:
De flesta Bajare vet att det hösten 2011 är tio år sedan SM-guldet bärgades.
Men hur många kommer egentligen ihåg att det är tio år sedan Yvonne
inledde sitt triumftåg genom alla de grönvita hjärtan som bultat ikapp på
Årsta? Jag vet några som aldrig kommer att glömma det. Jag. Och alla de
andra spelarna. Vägen till våra hjärtan går som bekant genom magen och om
det är någon som vunnit ALLAS hjärtan på detta sätt, är det Yvonne.
När spelare som lämnar klubben får berätta vad de kommer att sakna mest,
blir svaret alltid: Yvonne och Fansen.
Att i dessa tider av ”Avgå-alla”-stämning ha någon som varit tio år i klubben,
som dag ut och dag in skapar trygghet och inte minst mättnad…det är
sådant som skapar legender.
Så. Det här är inte bara en kokbok. Det är en kärleksförklaring till kvinnan
i det blommiga förklädet, matgudinnan som alltid har ett sympatiskt öra att
låna sina spelare, ett brett leende att lysa upp matsalen med och ett outsinligt
förråd med sköna recept som turboladdar laget och lägger grunden för nästa
SM-guld. Även om det känns långt bort idag.
Läs boken! Njut av bajenprofilernas närvaro och för all del: laga hennes underbara
mat. Glöm inte att låta boken ligga framme där den passar bäst – i köket,
som en påminnelse om Bajen, Yvonne och räkmackorna som försvann…