Virtuella möten : effektiv gränslös kommunikation
Virtuella möten : effektiv gränslös kommunikation
Kategorier: Arbetssätt och arbetsrutiner Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management Kontor och arbetsplatser
Läs mer
De positiva effekterna med virtuella möten är många. De hjälper organisationer och enskilda chefer, grupper och medarbetare att verka och samverka på ett effektivt och flexibelt sätt. Med virtuella möten krymper världen – de skapar helt nya sätt att arbeta och samarbeta på, och kan även förändra hur vi rekryterar och organiserar våra verksamheter.
Boken består av tre delar:
1. VAD: Vad är virtuell kommunikation? När passar det och till vad?
2. VARFÖR: Vilka attityder finns till möten, särskilt virtuella möten? Motiv för virtuella möten?
3. HUR: Konkret handledning, tips och exempel.
På bokens hemsida kommer extra material och länkar till olika applikationer och tjänster att publiceras.
Sagt om boken
"Jag hatar möten. Och gillar skarpt den här boken." Michael Dahlén, författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm.
"Virtuella möten har varit ett löfte länge: nu har tekniken mognat och intresset exploderar. Den här boken sänker effektivt trösklarna för den som vill komma igång och ökar dramatiskt chansen att lyckas med att hålla ihop en organisation, även om den är utspridd. Det är given läsning för alla som vill lyckas med ett modernt arbetssätt." Magnus Höij, chefredaktör för InternetWorld IDG
Om författarna
Lena Lid Falkman, ekon.dr, forskar vid Handelshögskolan i Stockholm, med inriktning på ledarskap, organisation och kommunikation. Hennes avhandling ”Ledarskapande retorik” har fått pris i både Europa och USA. Hon utbildar regelbundet chefer vid IFL, Handelshögskolan i Stockholm och på SSE Russia samt föreläser ofta på företag, institutioner, myndigheter och i civilsamhället.
Tomas Lid Falkman är IT-specialist med fokus på säkerhet. Under många år var han koordinator och gruppledare för en global arbetsgrupp vid Ericsson. Tomas har under flera år också varit anställd i England och haft sin chef och sina medarbetare där, men själv haft kontoret hemma i Stockholm. I dag arbetar Tomas som projektledare på en statlig myndighet.