Sommarkväll med mat och vin
Sommarkväll med mat och vin
Efter succén med Fredagkväll kommer nu Håkan Larsson med en ny kokbok, i samma lättsamma och tillgängliga anda. I Sommarkväll med mat och vin tar Håkan oss med till sitt sommarparadis på Fårö. Sommarkväll är en mat- och vinbok präglad av den svenska sommarens magi, från ljuset och naturen till råvarorna och smaksensationerna.
På Fårö är sommaren lång. Den börjar med vårens primörer som sparris och rabarber. Midsommaren firas med en mix av traditionellt och nyskapat, med sill, färskpotatis och jordgubbar i huvudrollerna.
Så väntar högsommaren, fylld av lättlagade, smakrika vardagsrätter liksom mer påkostade kalas när släkt och vänner kommer på besök. Grillat får ett stort eget kapitel, där kött, fisk och fågel kompletteras med goda såser och tillbehör. Sallader och annat grönt är självklart, liksom de goda sommardesserterna. Och när det är dags för kaffekalas tas familjerecepten fram på det allra smarrigaste i kak- och bullväg.
Sommarens drinkar och aperitifer finns förstås med, liksom de goda tilltuggen att njuta medan grillen blir varm. Och när sommaren går över i tidig höst står kräftor, svamp och äpplen på menyn – liksom naturligtvis lamm i olika former.
Allt präglas av Håkan Larssons filosofi om höga, rena smaker med råvaran i centrum – och befriande okrånglig matlagning. "Jag kan helt enkelt inte laga besvärlig mat", säger Håkan själv. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin är självklart, med namn, varunummer och pris.
Sommarkväll är en mat- och vinbok med stark miljökänsla, där matbilderna kompletteras med de allra vackraste av Fårös vyer. Den är det perfekta sällskapet i köket var ditt sommarparadis än finns.