Sill & strömming : på klassiskt vis och med modern twist
Sill & strömming : på klassiskt vis och med modern twist
För många står sill och strömming för sommar, sol och hav, men dessa fiskar går utmärkt att äta året runt! Ja, denna billiga och nyttiga mat borde vi äta betydligt oftare. Ett viktigt skäl till att vi bör äta mer sill och strömming är det nyttiga fiskfettet som kroppen behöver för att må bra. Ett annat är att vi sparar på miljön när vi äter råvaror som inte har rest över halva jordklotet. För att inte tala om det vi sparar i plånboken!
Här finns hundra recept – både moderna och klassiker – på rätter med sill och strömming tillsammans med de goda hembakta bröden, ostarna och den egenhändigt kryddade nubben till. Recepten passar den som fiskar själv eller som köper sill från tunna, men även den som vill utgå från den färdiginlagda 5-minuterssillen som finns att köpa i vilken livsmedelsbutik som helst.
Smaka på Fredrik Erikssons apelsin- och pepparsill, äpple- och pepparrotssill, nässelsill med rödlök och löjrom, citron- och olivsill med basilika, vodka- och limegravade strömming, citronmarinerade ansjovis med kapris, prästostbröd, knäckebröd och mycket mer. Och njut av bokens alla vackra och inspirerande miljö- och matbilder!