Rom & Mat : En bok om rom, mat & sköna möten
Rom & mat är en bok som handlar om rom, mat och möten med människor. I boken hittar du recept på romdrinkar, rom i mat och rom kombinerad med mat och desserter.
Juryn i den internationella mat- och dryckesboktävlingen Gourmand Awards för 2024 har utsett "Rom & Mat"till vinnare i Sverige bland mat- och dryckesböcker i 2 kategorier "Rum" och "Food & drink", boken är nu med i den internationella finalen i Gourmand Awards för att tävla om att bli bäst i världen, finalen går av stapeln den 8:e november 2024 i Shanghai.
Utöver Heridas egna recept så har ett tjugotal av de krögare och bartendrar som Herida Brands arbetat med under alla år bidragit med recept till boken.
Daniel di Zazzo startade importföretaget Herida Brands för 15 år sedan. Några år senare blev det ett familjeföretag som idag drivs av Daniel och Malin.
Under åren har de åkt land och rike runt och hållit i hundratals romprovningar. Dessa provningar har utvecklats till Rum & Foodprovningar dvs man provar till exempel 5 olika rom som gifter sig med 5 olika maträtter.
Den här boken är till för inspiration och rom passar fantastiskt bra till mat. Dyk in i boken, förhoppningsvis hittar du din favorit eller så får du ideér till dina egna kombinationer.