Paulúns GI-mat
Paulúns GI-mat
Fredrik Paulún har skrivit flera böcker om näringslära; han är en mästare på att förvandla komplicerade fakta och vetenskapliga termer till något vi alla kan förstå och ha nytta av. Men riktigt bra blir teorin först när man även kan tillämpa den i sin vardag. I Paulúns GI-mat har Fredrik tillsammans med sin fru Karoliina samlat alla deras favoritrecept. Boken innehåller just den mat de själva lagar, och därför finns här många supernyttiga men snabblagade recept som passar bra i den stressiga vardagen, allt från läckra soppor till mustiga höstgrytor och nyttiga efterrätter. Alla rätter är näringsmässigt välbalanserade och har gott om vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dessutom ger Fredrik personliga kommentarer till alla recept samt berättar vilket GI maten har. Paulúns GI-mat innehåller massor av nyttig och god mat, tillagad av hälsosamma råvaror som skapar kompletta, smakrika måltider, och ger dig den energi du behöver. Eftersom de flesta rätterna tillagas utan laktos och gluten passar denna kokbok i stort sett alla.
Ur innehållet:Basilikadoftande linssoppaKyckling med spenatpasta och fetaostLax med rotfruktsplockepinnTonfisk och olivomelettEnkel paellaJessicas asiatiska quinoasalladFettförbrännarlaxSpenatplättarHöstbiffar med tzatzikiMajssnacks med tre dipprörorVarm fruktsallad med kokosyoghurt