Omega-3 Vitaminet från havet
Omega-3 Vitaminet från havet
Vi har de senaste hundra åren minskat vårt intag av fisk till den nivån att många lider brist på den nyttiga fettsyran Omega 3 vilket har fått allvarliga hälsokonsekvenser.
Idag satsar vi 90 % av samhällets medicinska resurser på sjukvård, men endast 1% på livsstilsförändringar. Detta trots att livsstilen har större betydelse för hälsan än sjukvården. Men med enkla medel och med Omega 3 i kosten kan alla förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, stimulera minnet och inlärningsförmågan och reducera övervikt. Omega 3 skyddar också huden mot alltför snabbt åldrande samt skyddar ledernas funktion.
Omega 3 vitaminet från havet ger läsaren kunskaper och motivation att lägga om sin kost. Boken innehåller ett trettiotal inspirerande recept för en balanserad Omegadiet som ger bättre hälsa och viktkontroll.
Tom Saldeen är läkare och professor em. vid Uppsala Universitet. Han har publicerat över 800 vetenskapliga artiklar, framförallt om hjärt- och kärlsjukdom och de medicinska effekterna av att öka Omega 3-intaget i kosten. Hans tidigare bok om Fiskolja och hälsa har översatts till åtta olika språk.