Nordisk raw food
Nordisk raw food
Vet du inte vad du ska göra med kirskålen eller maskrosbladen du har plockat? Eller har du kanske gått och funderat på vad man kan göra med rönnbär mer än gelé? Då behöver du inte undra längre.
Raw food-kocken Victoria Vesterlund har skapat recept inspirerade av både den nordiska naturen och den klassiska nordiska matkulturen. Många recept i boken innehåller vilda växter och är alla näringsrika. Exempel på recept är - kålsallad med rönnbärsdressing, (no)melett med vild spenat och svampfyllning, stronganoff, växtpudding med lingon, körv, tacopaj, färgglad smörgåstårta, fejkägg och pannkakstårta för att nämna några. Recepten illustreras med färgglada och inspirerade fotografier tagna av Cornelia Schmidt.
Recepten är roliga att laga, goda att äta och bra för kroppen. Levande mat är mer än bara sallad, frukt och nötter. I den här boken hittar du matiga och smakrika rätter som passar hela familjen. Recepten spänner över allt från soppa och pasta till efterrätter och godis.
Oavsett om du är nybörjare eller en van rawfood-kock kommer du att hitta recept som passar dig.
Victoria Vesterlund är rawfoodkock samt hälso- & livsstilsterapeut och har kurser och retreats runt om i landet. Hon slog igenom i social media på bloggen, rawvegan.se och YouTube-kanalen och instagram "Rawveganse" där hon förmedlar raw food-recept och tips gällande hälsa och skönhet. Hon är även bronsmedaljör i Smoothie & Juice SM och har tidigare gett ut boken Näringstät & naturlig rawfood för alla, samt också skrivit The spice of life, Klassisk rawvegansk julmat, Simply italian, Upplev rawfood, Mexican uncooking som är utgivna som e-böcker. Hon har även skrivit bok och e-bok åt Miami fruit i Florida. Victorias bakgrund är både elitidrottare och modell vilket har gjort att hon blivit intresserad av att hitta en kost för optimal hälsa, prestation, fin hy och god form samtidigt som hon värnar för djurhållning och miljö. I boken finner du den här typen av kost i läckra kreativa recept!