Bläddra

Mat i blomstertid : 70 recept för vårens och sommarens fester

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Mat i blomstertid : 70 recept för vårens och sommarens fester

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Påsk, pingst, valborgsmässoafton, skolavslutning, midsommar Våren och försommaren bjuder på många högtider och tillfällen att fira. Löven spricker ut och blommorna lyser upp trädgårdar och marker. Det är dags att duka upp den första picknicken och ta fram grillen.    Våren är också den tid då allt ska bli färdigt. Mycket ska hinnas med och avslutas på jobbet och i skolan. Det är lätt att missa de första vitsipporna och gullvivornas korta blomning. Men stanna upp en stund och ta vara på årets finaste månader. Med snabba recept som passar i blomstertid bygger systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen vidare på sin lika enkla som tilltalande matfilosofi. Att äta tillsammans är ett av livets självklara nöjen, och uppfinningsrika rätter och en vacker inramning gör varje måltid till en fest.

Ur innehållet:Vitlökssparris med pinjenötter och rosmarinLättkokta primörer med fluffig vitlöksaïoliKall gurk- och gräslökssoppaFisksoppa med vårkänslaMidsommarens sillsalladFrittata med grönmögelost och schalottenlökPotatis- och räksallad med haricots vertsKycklingspett med grillade grönsakerGrillad tonfisk med grapefruktsallad och citrondressingTorskrygg med papaya- och mangosalsaLax med krabb- och avokadosalladPasta med fläskfilé, parmaskinka och krämig pestoParmesan- och örtmuffinsAnnas pannkakstårtaFärska bär med vit chokladsåsJordgubbscheesecake på mandelskorpsbottenB

Bokens inspirerande bilder är tagna av Martin Skredsvik.

Ulrika Jisland bor med man och tre barn i Göteborg, där hon arbetar som journalist på TV4. Anna Jonassen är lärare och bosatt i Stockholm med man, två barn och golden retrievern Melker. De har tidigare givit ut den mycket uppskattade kokboken Med smak av salt och sommar, som innehåller recept inspirerade av deras många somrar på västkusten. Hösten 2006 utkom uppföljaren Mat som värmer, med de godaste rätterna för årets kallare månader.