Mannerströms viltkokbok
Leif Mannerströms bästa recept för allt från skogens och ängarnas skafferi. Boken är en kulinarisk guldgruva för alla som älskar vilt på tallriken; jägare eller inte.
Detta är Leif Mannerströms tredje stora bok om den svenska maten. Först om traditionen i Husmanskonst, sedan om havets goda i Mannerströms skaldjur och nu kommer det bästa från skog och mark: Mannerströms viltkokbok.
"Jag är ingen erfaren jägare, men jag är en erfaren kock. Jag tar tillvara allting på viltet. Och det finns så mycket gott att laga!"
I Mannerströms viltkokbok finns recept på det svenska viltet. Här finns mästerkockens recept på älg, rådjur, hjort, vildsvin, hare, and, gås, fasan ... Allt som svenska jägare jagar, fäller, styckar, bär hem, fryser in och ska laga till.
Men boken är också för alla dem som inte jagar själva men som älskar vilt på tallriken. För alla som kanske älskar att vistas i naturen fast utan bössa, och som köper viltköttet i affären eller saluhallen.
Teamet runt Leif Mannerström är samma som i bästsäljarna Husmanskonst och Mannerströms skaldjur. Lika vidunderligt vackra matbilder, samt foton från skog och mark.
Och naturligtvis bilder när Leif är på pass ute i skogen, eller när han lagar en vindpinad måltid för jaktlaget.
"Allt smakar bra i skogen, så då blir det en gryta eller annat lättlagat."
Leif Mannerström är den svenska matlagningens nestor. Stjärnprydd, med priser och utmärkelser i långa banor. Han är den svenska mattraditionens ledande inspiratör och ambassadör. "Ingen pimpinett mat här inte!"