Mammas köttbullar och femtio andra färsrätter
Mammas köttbullar och femtio andra färsrätter
”Färs är så gott! Det är tacksamt och roligt att smaksätta och kan varieras så mycket att jag skulle kunna äta det sju dagar i veckan.” Det går verkligen inte att ta miste på Kristina Erikssons entusiasm över temat på sin senaste kokbok. Mammas köttbullar med rårörda lingon är förstås alltid en given favorit på middagsbordet, men det finns oändligt många färsrätter som är med och tävlar om titeln. I Mammas köttbullar och 50 andra färsrätter bjuder Kristina på ett stort urval av kryddiga och mustiga färsrätter som passar lika bra till vardag som till fest, t.ex. dumplings, wallenbergare på italienska, empanadas med chilensk tomatsalsa, lax- och korianderbiffar med len pumpapuré, quorn- och jordnötsbiffar med krispig asiatisk sallad, lyxig köttfärs- och svamppytt med crema di balsamico, kycklingfärslasagne med ädelost och citron och köttfärs- och rotfruktspaj med dijonsenap. Kort sagt recept och smaker från jordens alla hörn, baserade på nötfärs, blandfärs, fläskfärs, fiskfärs, kycklingfärs, lammfärs, viltfärs, kalvfärs, sojafärs och quornfärs. Bland de många tillbehören lockar bland annat naanbröd, saftiga hamburgerbröd och pitabröd, snabbinlagd gurka, len vitlökssås och stekt couscous. Med Mammas köttbullar och femtio andra färsrätter vill Kristina Eriksson inspirera till äkta köks- och matglädje. Här slösar hon med läckra smaker och goda tillbehör för att skapa härliga måltider och ger massor av tips för den som vill experimentera fram alldeles egna färsfavoriter.