Kål
Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning och kokböcker Trädgård Trädgårdsskötsel: växter och odling
Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.
Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och inte minst tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och givetvis våra klassiska kåldolmar. "Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!" BTJ
"Kålen gör comeback!" Magasinet Skåne
"Inspirerar till matlagning och historiekunskap om denna användbara grönsak." Eskilstuna Kuriren