”Vår del av världen – ursprung, råvaror och smaker från Höga Kusten” är en helt ny typ av matbok med det allra bästa från kulinariska Höga Kusten. Tillsammans med några av regionens främsta kockar och kvalitetsinriktade lokala matproducenter har Steven Ekholm, Peder Sundström, Håkan Nordström och Anders Lönn definierat Höga Kustens alldeles egen terroir. Och resultatet är lika läckert som spännande. Det här är en bok om dagens och framtidens gastronomi. Alla recept är skapade särskilt för boken. Varje kapitel utgår från en lokal råvara eller smak som representerar dagens Höga Kusten. Här återfinns såväl surströmming som Hernö gin och Box whisky, men även vilt, sik, lax, gädda, abborre, gös, lamm, gris, grönsaker, ost och inte minst hårt krispigt tunnbröd.
För att lyfta medvetenheten kring den viktiga lokala, norrländska matproduktionen berättar författaren Steven Ekholm och fotograferna Peder Sundström och Håkan Nordström även om de ofta obesjungna hjältarna bakom restaurangernas fantastiska rätter. Läsarna får i boken stifta bekantskap med en mängd härliga matproducenter, odlare, jägare, fiskare, uppfödare och många andra som bidrar till att Höga Kusten på allvar är en av Sveriges mest spännande smakdesitinationer. Boken är slösande vackert illustrerad med stämningsfulla fotografier från världsarvet Höga Kusten, på människorna bakom maten, på kockarna och inte minst på alla fantastiska recept. Formgivningen är modern och vackert stilren. ”Vår del av världen” är en verklig fest för ögat. Boken är framförallt en passionerad gastronomisk kärleksförklaring till en del av världen som inte lämnar någon oberörd - Höga Kusten.