Hav : fisk- & skaldjursrecept för årets alla veckor
Hav : fisk- & skaldjursrecept för årets alla veckor
Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: fisk och skaldjur Matlagning: särskilda råvaror
Därför har boken Hav - fisk- och skaldjursrecept för årets alla veckor kommit till. Den är skapad av Anders Engvall och Pär-Anders Bergqvist som tillsammans driver fiskbutik och cateringverksamhet under just namnet Hav i Stockholm. Dessförinnan har de haft chefspositioner på några av landets bäst ansedda krogar i Stockholm, bland annat Operakällaren, Den Gyldene Freden, Riche och Sturehof. De har även i olika omgångar vunnit tävlingarna Guldfisken och Gyllene Kniven.
Kokboken Hav är uppdelad i 52 vackra uppslag som representerar varsin vecka under året. Vart och ett med ett noga komponerat recept som överensstämmer med såväl svenska traditioner som säsong för respektive fisk. Recepten är inte krångligare än att vem som helst kan klara av att tillaga dem på omkring 40 minuter. Något som illustreras med att varje uppslag åtföljs av ett tips på musik att ha på i bakgrunden när man tillagar rätterna. När skivan är slut är rätten klar.
Förutom att boken är visuellt maffig och föredömligt pedagogisk beträffande själva recepten, har den ett avspänt och personligt anslag som är ganska otypiskt när det gäller kokböcker. Det gör att den passar lika bra som coffetable-bok som följeslagare i köket.
En perfekt presentbok med andra ord.