Ester och den ovanliga mamman
Ester och den ovanliga mamman
ESTER OCH DEN OVANLIGA MAMMAN
Esters familj ser alldeles vanlig ut, så där som de flesta familjerna på hennes skola. Ibland önskar Ester att hennes familj var lite mer annorlunda, liksom lite mer speciell, fast de är ju annorlunda, men på ett sätt som inte är särskilt spännande tycker hon. För Esters mamma är sjuk och kan inte jobba alla dagar. Ibland glömmer hon bort att packa ner mellis när de ska på utflykt med fritids. Inte varje gång, men det känns som det. Ibland när Ester kommer hem är det den tomma mamman hon kommer hem till. Den som inte alltid orkar lyssna när hon berättar och som ser ledsen ut. Andra dagar är mamma den vanliga, glada mamman som steker pannkakor. Det kan vara svårt att förstå hur det kan vara så olika. Esters vän Hanna berättar att mamma är sjuk i själen.
Det här är en viktig bok om ett så vanligt fenomen i vår värld: psykisk ohälsa. Hur är det när mamma inte mår bra? Och var har vår tro på Jesus sin plats mitt i allt detta? I Ester och den ovanliga mamman får vi möta en familj där Jesus är i centrum, trots att mamma är sjuk och där tron på Jesus kan bära genom allt.
En helt underbar bok till hjälp att prata om viktiga, men svåra, frågor på ett enkelt och positivt sätt, där ljuset lyser så starkt genom den mörkaste dal.
Amelie Roolf beskriver sig gärna som mamma och fru, diakon och gamer. Kanske är hon också delar av Esters mamma. Ester och den ovanliga mamman är boken hon och hennes familj letade efter en berättelse de kunde identifiera sig med. Eftersom de aldrig hittade den så skrev hon den själv. Amelie föreläser om psykisk ohälsa utifrån ett kristet perspektiv med fokus på bemötande, ofta i församlingar och/eller ledarteam.
Elisabeth Axéll är en diakon och konstnär som bor i Falkenberg.