Joel Lindqvist fann en passion och ett kall i desserten. Med inspiration från naturen skapar han desserter med stort hjärta och skarp hjärna. Hans signum är okonventionella ingredienser och en tonvikt på ekologiska och fräscha råvaror. En efterrätt som rymmer såväl raps och dill som myskmadra och harsyra är inget den vane Joel-gästen höjer på ögonbrynen åt.
Joel har tävlat med Skåne Kulinar och tog med dem OS-silver 2012. För svenska folket blev han ett folkkärt inslag i Kanal 5s tävling Dessertmästarna, där han med sin personliga stil blev vinnare 2014. Detta är Joels första bok.
Här hittar du 37 spännande recept som du garanterat aldrig testat förut. Glass, sorbet och pralin förgylls med smul, gelé och olja. Spännande smakkombinationer som kommer ge dig en helt ny syn på efterrättens framtid.
Till vardags är Joel Head Pastry Chef på kongresscentret Malmö Live och har tidigare arbetat på bland annat välrenommerade Mielcke & Hurtigkarl i Köpenhamn.
Han ger även kurser och kan, allt som oftast, ses i skog och mark runt Malmö, letandes efter inspiration och ingredienser. Välkommen till dessertrevolutionen!