Bröd och marmelad från Rosendals Trädgård
Med tillgång till bär, frukt och frodiga grönsaker bjuds här en härlig stund för alla som liksom jag själv njuter stort av att fylla burkar och flaskor med dessa läckerheter. Vilda eller odlade är av mindre betydelse... Att sprida brödbakets och marmeladkokets väldoft långt utanför grindarna på Rosendal ser jag som en ärofylld uppgift. För med ett gott bröd och en vacker marmelad kan man gå vart som helst." Monika Ahlberg. "Trött på barnens blöta skor försökte jag knöla ner tidningspapper från tidningsinsamlingens aldrig sinande drivor. Ut trillade några små tidningsbollar på golvet. Jag tog upp en och såg annonsen 'Bagare sökes'. Det var Rosendals Trädgårdscafé som sökte nya medarbetare. Visst, det var rätt tid för mig att gå vidare. Jag hade lyckan att bli sedd bland många ivriga sökanden, delvis kanske för att jag berättade om min dröm att vilja bygga en stor vedeldad stenugn för att baka det bästa tänkbara brödet i." Erik Olofson