Blomster & bakverk : bröd, bakverk och godsaker, med och utan gluten, alltid med blomster, året om
Blomster & bakverk : bröd, bakverk och godsaker, med och utan gluten, alltid med blomster, året om
Välkommen till Annelies värld av Blomster & bakverk!
Det ska vara enkelt att baka! Med mina recept och bilder vill jag inspirera till att sätta en deg eller vispa ihop en kaka. Boken ska såklart främst användas i köket men kan lika gärna fungera som en bilderbok. Jag älskar att dela med mig av det goda i livet och det vackra i vardagen.
På sitt alldeles egna personliga sätt bjuder Annelie Andersson på en välfylld bakbok med både bröd, bakverk och andra spännande godsaker. Sådant som passar till vardags men också till kalas. Annelie tar oss genom årets alla säsonger och sätter stämningen för varje årstid. Att hennes stora passion är just blomster, bakverk och fotografi märks i varje bild.
Annelie vill inspirera till att baka med olika mjölsorter. I boken finns både klassiska bakverk och naturligt glutenfria. En del recept är växtbaserade och en del mindre sötade. Att baka ska vara glädjefyllt och det ska vara enkelt. Både att baka och att ställa fram något som passar alla. Vi bjuds förutom recept på matnyttiga tips, inspiration kring dekorationer och ätbara blommor liksom Annelies bästa tips när man ska baka glutenfritt.
Att Annelies värld är fylld med blomster vet den som följer hennes populära bakblogg och instagramkonto. Med ett alldeles unikt bildspråk inspirerar hon både till att baka och skapa med blomster. Det är många som berättar att hennes bildkonst får dem att må bra i själen. För Annelie är det minst lika viktigt att ögat får sitt innan smakerna tar vid. Att smakerna ska vara naturliga och goda är såklart en självklarhet!
Om författaren:
Annelie Andersson som driver den populära bloggen Blomster & bakverk bjuder här på ett 50-tal recept på främst bröd och bakverk. Annelie har alltid bakat, precis som sin mamma, farmor och mormor. På senare år har kameran blivit hennes trogna följeslagare och tillsammans skapar de ätbara och vackra stilleben. Det här är Annelies allra första bakbok.