År 1998 gjorde Joachim sin första resa till Indien. Han stannade i hela 3 månader och kom hem med 125 rullar film.
- Den resan tände en låga i mig. En kärlek till landet och dess människor som gjorde att jag har åkt tillbaka om och om igen, berättar Joachim.
Resultatet av 20 års resor har resulterat i utställningar, föredrag och föreläsningar i skolor. Mottagandet varit översvallande.
- Du måste göra en bok av detta fantastiska bildmaterial, är det allt fler som har sagt.
Indien är inte ett land, det är en kontinent brukar man säga. Men en sak förenar människor mer än något annat och det är vördnaden för den heliga floden Ganges. Eller Moder Ganges som hon kallas.
Boken som Joachim nu släpper har mycket riktigt fått titeln ”Mother Ganga”.
- Bilderna från Ganges är inte bara de absolut bästa jag har tagit. De berör också som inget annat jag har riktat linsen mot, säger Joachim, som har levt med bilderna och drömmen om en bok under lång tid.
- Man kan lugnt säga att jag har en kärlekshistoria med Indien, detta omtumlande, omväxlande och fascinerande land. Och en passion för människorna, levande, ärliga och äkta.
Därför är det extra viktigt för Joachim att kärleken och respekten för människorna och landet lyser igenom i bilderna.
- Jag hoppas också att kunna bredda bilden som folk har av Ganges. Jag vill visa upp helt nya sidor av floden och livet vid sidan av. En del bilder kommer att ruska om, andra med ett ljus som ger en magisk känsla. Boken är gedigen och fotograferad under 10 år och 10 olika resor längs den 250 mil långa livsådran som sträcker sig från Himalayas snötäckta berg, längs Ganges platån och för att till slut rinna ut i Bengaliska vikens ljumna vatten.