Bläddra

Upp i vikt kvickt

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Upp i vikt kvickt

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här
Jag läste en gång ett recept i en tidning. Det började: Lägg äggen i vatten som värmts till exakt 62,8 grader ... Där slutade jag läsa. Om du är en människa som tycker att den meningen låter som en lovande inledning på ett matrecept, så kan du å din sida sluta läsa här. Detta är inte en sådan kokbok. Detta är en bok om mat, människor, tid och rum. Gärna på en och samma gång. Mat jag ätit tillsammans med människor vid ett visst tillfälle på en speciell plats ... I över 30 är har Sven Melander har underhållit Sverige genom sin medverkan inom tv, film och teater. Men vad många kanske inte vet är att han även har en stor passion för mat. Ända sedan 80-talet har Sven varit stamgäst hos stjärnkrogar runt om i världen och blivit nära vän med flera av de främsta kockarna. Det är inte för inte som en av hans mest älskade karaktärer, som ena halvan av kockduon Werner & Werner, är en hommage till hovkocken Werner Vögeli. Sven har länge haft idén till en kokbok som går emot strömmen och i smalhetens tidevarv förespråkar god mat, som inte väjer för lite extra kalorier. Han vill att vi ska hitta tillbaka till själva essensen av matlagning, vare sig det gäller svensk husmanskost eller fransk cuisine. I denna kokbok delar Sven med sig av de favoritrecept han samlat på sig genom åren och till sin hjälp har han några av Sveriges främsta gourmander, så som Werner Vögeli, Åke Håkansson, Örjan Klein, Leila Lindholm, samt Leif GW Persson som även är bokens förordsförfattare.