Champagne kunskap ger mersmak ger på ett informativt sätt kunskap om den fantastiska drycken champagne. I ett hanterligt format kan du läsa om dryckens och regionens historia. Läs om handeln mellan druvodlare och producenter, tillverkningens olika steg från skörd till pressning, blandning av basviner och lagring av denna ädla dryck. I boken behandlas även inköp av champagne, hur den bäst kombineras med mat och hur man serverar den på rätt sätt. Vad innebär det till exempel att sabrera och hur gör man? Boken lär dig att prova champagne, känna igen dofter och smaker. Champagne kunskap ger mersmak är boken som hjälper den champagneintresserade att ta första steget men den innehåller även information för den vane provaren som vill förstå bakgrunden.
Andreas Kjörling är sommelier och författare. Hans karriär i gastronomins värld började för snart 20 år sedan på en krog i Uppsala. När han några år senare arbetade på anrika Grand Hôtel i Stockholm vaknade vinintresset, något som gav upphov till sommelierstudier på Restaurangakademien. Idag har Andreas mer än tio år bakom sig som mycket uppskattad föredragshållare och skribent. Hans debut som författare 2004 har inneburit många resor vinvärlden runt och gett honom inte bara stora kunskaper utan även många intressanta historier. Succéboken Det italienska vinet blev nominerad till World Cook Book Award och har sålt i mer än tiotusen exemplar. Sedan dess har han skrivit böckerna En handbok vin, Det sydafrikanska vinet, Vin kunskap ger mersmak och är nu aktuell med sin nya bok Champagne kunskap ger mersmak. Utöver vin utgör mat, språk och foto stora intressen i Andreas liv. Andreas kan du följa på facebook.com/kjorlingwine.