Det är få förunnat att få äta de svenska flodkräftorna.
Istället äter vi den inplanterade signalkräftan eller importerade sorter. Få tänker nog på var kräftorna som vi äter kommer ifrån och hur fisket går efter dem går till.
I kräftboken har journalisterna Albin Boman och Viktor Meidal gått ner på djupet för att berätta om de fyra vanligaste kräftsorterna som vi äter i Sverige
det vill säga signal,flod,röd sump- och havskräfta.
I fem reportage beskriver författarna hur fisket går till och vilka diskussioner som förs om kräftor.
Kräftboken tar oss igenom Sverige men också utomlands till Andalusien i Spanien, där den röda sumpkräftan fiskas
intill stora risfält.
Boken avslutas med tretton recept signerade kocken och cateringdrottningen Denise Larsson. Där hon förutom att tillföra traditionella kräftrecept visar på fler användingsområden för kräftor, till exempel kräftcheesecake och gruyeregratinerade havskräftor!!