I juletid står maten gärna i centrum – vi bjuder på extra många goda recept. Samtidigt frågar vi oss hur nyttiga grönsakerna är och varför vi köper utländskt kött.
Vi berättar skogens historia från att varit en allmän tillgång, till att bli storbolagsägd mark. Från lantrasgården Haget får vi höra och lära om hur det är att ha får. Permakulturserien fortsätter och på Borrabo får man äntligen den efterlängtade elen installerad.
Kring pengar har vi sammanfattat hur dagens ekonomiska verklighet ser ut och vi beskriver vad som behövs göras för att Sverige ska klara en energikris, hur skolan skulle kunna förändras och hjälpa till.
Vi berättar om Bhutan, det lilla hållbara föregångslandet och Stina Nilsson berättar i en intervju om hur hon lever omställningen i sitt lilla hus i byn Mollaryd.
Som vanligt bjuder vi på flera intressanta rapporter från olika arrangemang. Till sist bjuder vi på några julbetraktelser; över hur tiden fungerar och om att vara i väntans tider för att bli mormor för första gången.