Lika välfärd för alla : landsbygdens möjligheter och utmaningar
Lika välfärd för alla : landsbygdens möjligheter och utmaningar
Vill du förstå de unika utmaningarna och möjligheterna för människor och företag på Sveriges landsbygd?
Lika välfärd för alla erbjuder en spännande och aktuell inblick i de villkor som finns och hur vi kan skapa bättre förutsättningar för att leva och verka på landsbygden. En hållbar utveckling i hela Sverige förutsätter att alla delar av landet bidrar. Genom denna antologi får du ny kunskap och insikter som är avgörande för en långsiktig och rättvis tillväxt i hela landet.
Med bidrag från forskare inom arbetsvetenskap, barn- och ungdomsvetenskap, hälsovetenskap och socialt arbete, ger denna bok ett brett och djupt perspektiv på livet på landsbygden. Här presenteras konkreta exempel och lösningar som kan omvandlas till handling, och varje kapitel avslutas med tankeväckande reflektionsfrågor, perfekta för vidare diskussioner i arbetsgrupper och studier.
Boken bygger på forskning från Campus Västervik, en unik nod för innovativ välfärdsforskning med fokus på social hållbarhet på landsbygden. Genom att läsa denna antologi tar du del av insikter som kan förändra ditt sätt att tänka om landsbygdens roll i samhällets utveckling.
Ur förordet av Terese Bengard, Hela Sverige ska leva: ”Jag är ständigt på jakt efter kunskap att underbygga argumenten för den rörelse jag är del av, som vill se en samhällsförändring. Denna antologi hamnar i toppen av listan av 'bra samlad kunskap'.”
Om författarna
Thomas Sjöström, doktorand i arbetsintegrerat lärande, och Emma Sorbring, professor i barn- och ungdomsvetenskap, är huvudredaktörer för boken. Medförfattare är: Goran Basic, Klara Björkum, Michaela Ericsson, Lisa Hedman, Christoffer Hornborg, Charlotte Löthman, Emma Ottosson och Caroline Ärleskog. Både redaktörer och medförfattare är kopplade till såväl Campus Västervik som Högskolan Väst, Göteborgs universitet, Linnéuniversitetet och Linköpings universitet.