Bläddra

Flyga högt

Kategorier: Filosofi och religion Religion och tro
Köp här

Flyga högt

Kategorier: Filosofi och religion Religion och tro
Köp här

Flyga högt

 

- Att förstå sorgen med Guds hjälp

 

Signe och Felix gillar att hjälpa mamma fylla fågelmatarna och göra rent fågelbadet. Men en dag hittar de några fågelungar utan någon mamma. De upptäcker att fågelmamman är skadad, och att doktorerna inte kan bota henne. Då får Signe lära sig något viktigt om hur det är att mista något, att känna sig bättre igen och härda ut. Och samtidigt får hon fortsätta följa de tre småfåglarna Tro, Hopp och Kärlek.

Signe och Felix litade på att Tro, Hopp och Kärlek skulle få det bra igen. Tror du att du kan lita på Gud och att han låter dig också få det bra?

Barn som går igenom svåra perioder av förlust får den uppmuntran de behöver i Flyga högt med dess milda och tröstande ordalag. De får lära sig att lita på Gud även när det känns jobbigt i livet.

När vi är med om att mista något på vilka sätt det än må vara påverkas vi alla olika av det. Som vuxna kan vi i viss mån sätta ord på hur vi känner. Barn har däremot ofta inte ordförrådet och kunskaperna för att kunna förklara sina känslor när de går igenom sorg. Allt de märker är att det gör ont inuti. De känner sig ledsna, arga, ensamma och kanske rentav rädda. De känslorna uttrycker sig på flera sätt beroende på hur gamla barnen är.

Flyga högt handlar om två syskon som förtjusta får se en fågelmamma ta hand om sina ungar fram till det otänkbara händer och fågelmamman dör. I berättelsen får läsaren följa med på en resa genom de olika känslofaserna när man drabbas av sorg. Men det slutar med att fågelungarna lär sig flyga: det är det löfte om hopp som vi får när något börjar om på nytt. Språket i boken är också fyllt av hopp, och texten är uppställd med dels själva berättelsen, dels tillhörande tankar. Vi hoppas att alla läsare ska upptäcka att det är i sin ordning att känna som man gör, och att varje ny dag för med sig läkedom, hopp och löften.