Bläddra

Call of Cthulhu Sverige. Lund – den förbjudna kunskapens stad

Kategorier: Fantasy Skönlitteratur
Köp här

Call of Cthulhu Sverige. Lund – den förbjudna kunskapens stad

Kategorier: Fantasy Skönlitteratur
Köp här

Det finns en stad i Sverige där gränsen mellan fiktion och verklighet känns tunnare än andra. En stad med hemliga sällskap, omhuldade av svårförstådda ritualer och mystiska tecken. En stad med ett anrikt universitet, där uråldrig kunskap samsas med modern och farlig vetenskap. En stad med en blodig historia, vilken hade gjort resten av Sverige oigenkännlig om den bara utspelat sig lite annorlunda.


Staden är Lund, en plats mer lovecraftiansk än de fiktiva städer H.P. Lovecraft satte sina berättelser i.


Detta är en settingbok du använder till rollspelet Call of Cthulhu Sverige. Boken börjar med Lunds historia och geografi, för att hjälpa dig som spelledare att gestalta staden.

Särskilt fokus sätts på Universitetet och livet som student, med anpassade regler för att spela studentutredare.


Boken går sedan över till att avslöja Lunds hemligheter. Vilka agendor försöker stadens kulter sätta i verket, och vilka mythosgudar tillber de? Vad finns det för mystiska artefakter och förbjudna böcker? Och varför tycks Lund vara ett nav för så många oförklarliga händelser?


Sist har boken två introduktionsäventyr: En urspråd inspark samt Uarda och den mörke farao, bägge skrivna av författarna Gabrielle de Bourg, Gunilla Jonsson och Michael Petersén.


Äventyret En ursprårad inspark fungerar som en introduktion till staden för både spelare och spelledare.  Utredarna får där i uppdrag att assistera vid en nollning och får genom äventyret en guidad tur genom Lunds olika områden och  dramatiska historia.


Uarda och den mörke farao fördjupar sig i den studentikosa spexkulturen. Utredarna deltar vid en generalrepetition av ett klassiskt spex, men riskerar att hamna öga mot öga mot en av Cthulhumytens mest fasansfulla makter.


Denna bok riktar sig främst till spelledare, och man behöver Väktarens handbok för att kunna nyttja den till fullo.