Det sockerfria köket : härlig mat som gör dig sund och glad
Det sockerfria köket : härlig mat som gör dig sund och glad
Kategorier: Hälsosam mat Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning för dieter och särskilda hälsotillstånd
Socker verkar vara en ständigt återkommande ingrediens i maten som vi äter. Det kommer ofta från oväntade källor och överkonsumtion kan leda till fetma, typ 2-diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Den här boken hjälper dig att lägga om din kost och dra ner på ditt sockerintag eller helt utesluta socker. Här får du mängder av fräscha recept som kommer att ge dig bättre hälsa och smalare midja.
Den här boken handlar om vari vardagsmaten sockret finns - både i det uppenbara och i det dolda - och hur man gör för att undvika det. Problemen gäller inte bara raffinerat socker - socker är ju trots allt socker - utan naturliga sockerarter måste också begränsas, särskilt de som innehåller fruktos.
I den här boken hittar du sockerfria eller sockerreducerade recept på maten som du älskar, till exempel minimuffins med kaffe och pekannötter, köttfärsås bolognese och svart risotto med parmaskinka.
Du kommer nog inte att kunna utesluta allt socker ur kosten. Det vore orealistiskt och kanske inte ens tillrådligt att exempelvis sluta äta frukt för all framtid. Recepten i boken innehåller högst 6 gram socker per 100 gram.