Bläddra

Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein

Kategorier: Allergi Immunologi Klinisk medicin och internmedicin Medicin och omvårdnad Sjukdomar och rubbningar

Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein

Kategorier: Allergi Immunologi Klinisk medicin och internmedicin Medicin och omvårdnad Sjukdomar och rubbningar
Köp här

Finns det sojaprotein i E 426? Innehåller glutamat gluten? I Ingredienslexikon kan man snabbt och enkelt slå upp ingredienser, tillsatser och beteckningar relaterade till mat och livsmedel. Till varje uppslagsord ges en förklaring och eventuell funktion. Man får också reda på om ingrediensen innehåller gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein. Boken redogör även för producent- och konsumentansvar, märkningsregler och allergenmärkning.

Ingredienslexikon är användbar både i mataffären, på restaurangen och i köket. Den riktar sig främst till den som måste undvika gluten, laktos, mjölkprotein eller sojaprotein för egen eller annan persons hälsa och välbefinnande, men boken passar även den medvetne och intresserade konsumenten. För storköksanvariga och kökspersonal är boken ett självklart verktyg.

Ingredienslexikon är utgiven i samarbete med Svenska Celiakiförbundet.