Att laga mat ute i naturen är mer än bara en måltid - det är en upplevelse. Den friska luften, det sprakande ljudet från en öppen eld och själva känslan av att vara en del av den värld vi så ofta tar för givet. Det är en källa till både avkoppling och inspiration.
I den här boken vill jag inspirera er att ta steget ut och utforska möjligheterna med att laga allt från små tilltugg till kompletta måltider och läckra desserter i den storslagna miljö som bara naturen kan erbjuda. Man behöver inte ett fullt utrustat kök för att skapa kulinariska mästerverk; ibland behöver man bara en ryggsäck med grundläggande verktyg och en gnista av kreativitet.
Här hittar ni allt ni behöver för att börja er utomhusmatlagning, från förslag på vilken utrustning som passar bäst för olika äventyr, till recept som kan förberedas i förväg eller tillagas direkt på plats. Varje recept har provats och tillagats i olika typer av naturmiljöer som jag har haft förmånen att besöka. Dessutom bjuder jag på personliga anekdoter och vackra foton från de natursköna platser som ligger mig närmast om hjärtat.
Så varför vänta? Packa ryggsäcken, tänd elden och låt oss tillsammans skapa minnen som smakar lika bra som de ser ut. Välkomna till naturens egna kök!