Tälja köksredskap
Tälja köksredskap
I denna nyutgivning visar Moa Brännström Ott hur du kommer igång med täljandet, var du får tag på trä och vilka täljgrepp du behöver kunna. Steg för steg lär du dig att tälja raka skedar, böjda slevar, smörknivar, stekspadar och kåsor. Du får också lära dig hur du håller kniven vass och sköter om din yxa.
”När jag täljer blir jag rofylld. Det är min avslappning, och samtidigt en påminnelse om skogen – en plats jag alltid saknar när jag inte är där. Skedar, slevar och salladsbestick fyller nödvändiga funktioner i köket, och varje gång jag använder dem påminns jag dessutom om hur viktigt skapandet är för mig. Även av något så anspråkslöst som en smörkniv i björk.”
Moa Brännström Ott är finsnickare och har täljt sedan barnsben. Moa har en examen i möbelsnickeri från Capellagården och har tidigare skrivit boken Trä – snickerihandbok för inredning och odling.
Natur & Kulturs serie HANTVERKA passar dig som är nyfiken på hantverk. Övriga fristående titlar i serien är: Simple weave, Knopar, Heavy duty sewing, Tälj!, Halm, Tvål, Näver, Vardagsslöjd och Ljus.