Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker
Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker
God mat förlänger livet
Att behöva tänka på blodsockret betyder inte att du måste äta smaklös eller fettsnål mat. Tvärtom! Här får du tips på alla läckra råvaror, kryddor och ingredienser som också är bra för kroppen. Med Stora diabetskokboken kommer du aldrig få slut på måltidsidéer.
Boken innehåller närmare 100 skräddarsydda recept för diabetiker, varav de flesta ger förslag på variationer, exempelvis alternativt protein. Det är en utökad och uppdaterad version av den populära Diabeteskokboken för män och passar alla som behöver tänka på blodsockret, vikten eller hälsan i stort, såväl köttätare som vegetarianer.
Birgitta Höglund har lång erfarenhet som kock och har under åren skapat tusentals hälsosamma recept, och gett ut sju receptsamlingar. Lars-Erik Litsfeldt kom ut med sin första bok om diabetes redan 2005 och har sedan dess skrivit flera titlar som även getts ut på flera språk.
Omkring hälften av befolkningen i västvärlden har god hälsonytta av att minimera intaget av kolhydrater, särskilt allt socker, och i stället äta mera av naturligt protein och fett. Om de gör så har de chans att vända på utvecklingen mot kronisk metabol sjukdom, och i stället anträda vägen mot en förbättrad hälsa. Det går utmärkt att äta god och mättande mat under dessa premisser, vilket Stora Diabeteskokboken av Birgitta Höglund och Lars-Erik Litsfeldt visar. Dr Annika Dahlqvist
Ett högt blodsocker är förödande för kroppen värre än höga blodfetter. Det visar vetenskapen allt tydligare. Med hjälp av recepten i den här boken får du inte bara ett stabilt blodsocker, du kan också njuta underbart god mat varje dag. En riktig win-win! Ann Fernholm, doktor i Molekylärbiologi