Italia amore : stora italienska kokboken
Drömmen om Italien är drömmen om värme, salta bad - och fantastisk mat. Mat där råvarorna klarar att stå för smaken, men där kryddan, kanske lite olivolja eller parmesanost, kan få smaklökarna att hoppa av glädje. Välkommen till Italien - Italia amore!
I Italien är måltiden en fråga om livskvalitet och njutning. Stunden vid matbordet är dagens viktigaste, inte något som man så fort som möjligt avslutar. I det italienska köket är det råvaran som ska stå för smaken och självklart är maten lätt, ren och innehåller massor av grönsaker. Ingredienserna är lokalt odlade och producerade och maten lokalt tillredd, helst hemma eller i kvarterskrogen runt hörnet.
Italien består av alper, slätter, kullar, lundar, skogar, sjöar och en oändlig kustlinje. Här har författaren Caroline Hofberg tillsammans med fotograf och formgivare åkt runt under mer än ett år. Hon har mött de lokala traditionerna som präglar vardagslivet. Traditioner som vilar tryggt på de råvaror som den egna regionen är bäst på. Varje region har nämligen sin specialitet som är unik just för dem: salt från Trapani, tomater från Pachiono, kapris från Salina, citroner från Amalfi, apelsiner från Sicilien, olivolja, bönor och viner från Toscana, Modenas vinäger, Parmas skinka, Valsassinas ostar och Mozzarella di Bufala Campana.
Erfarenheterna från detta avlånga lands alla hörn har Caroline Hofberg samlat i Italia amore. Här finns 175 fantastiska recept indelade i Antipasti, Primi, Pizza & Pane, Secondi, Contorni och Dolci. Men det blir också fakta om vad som kännetecknar maten i södra, centrala respektive norra Italien. Läsaren lär sig mer om balsamvinäger, olivolja, olivodling, charkuterier och hur man hittar det allra bästa av dessa delikatesser.
Italia amore tar med det bästa av det italienska köket hem till dig.