Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.