Krydda ditt eget brännvin
Julskinkan, midsommarsillen och kräftorna? Rätter du lagar själv och som kräver sina drycker. Nu kan du överraska familj och vänner med att bjuda på eget kryddat brännvin av till exempel johannesört, plommon eller fläder ? örter och bär du hittar i din trädgård eller i skogen. Variationerna är stora och bara din fantasi sätter gränser. Med hjälp av Sven Wingårds lärorika bok kan även en nybörjare på området lyckas smaksätta sin favoritsnaps. Varje blomma och bär har sin smak och sin historia. Vi får ta del av de bästa recepten men även veta vilka örter och bär man inte bör använda. Det finns olika metoder beroende på vilken ört man använder. Även här lotsar oss författaren ? ört
för ört, bär för bär ? för att nå det bästa resultatet.
Sven Wingård är journalist, tv-profil samt expert på brännvinskryddning. Han har gett ut flera böcker på området, bland andra Krydda brännvin och Nordiskt lexikon över brännvin.