I en tid när alla ska ”digitalisera” och förändras behöver vi veta vart vi står och vart vi vill.
Kan du inte utvärdera de olika vägarna framåt och hur det påverkar er nuvarande och framtida arkitektur så blir det likadant som för Alice; du vet inte VAD och HUR du ska förändra för att nå organisationens mål.
Att då istället kunna utvärdera de olika förändrings - förslagens arkitektur baserat på ett eller flera teoretiska och praktiska tillvägagångssätt gör att organisationen kan ta mer informerade och faktabaserade beslut. Vi ger då helt andra förutsättningar för att säkerställa att vi investerar i rätt arkitektur och uppnår de verksam - hetsmål vi satt upp.
Den här boken har skrivits av en grupp yrkesverksamma IT-arkitekter inom Iasa som under lång tid har arbetat inom området och dagligen möter frågeställningar kring hur man kan utvärdera arkitektur. Boken belyser området från en teoretisk utgångspunkt och utifrån de praktiska erfarenheter som finns inom området i Sverige. Dessutom innehåller boken en beskrivning av flera olika metoder för att analysera den egna organisationens förutsättningar och skicklighet att hantera arkitekturella frågeställningar.
Boken vänder sig till de som har viss erfarenhet att arbeta med arkitektur inom IT-området men som har bestämt sig för att vidareutveckla organisationens arkitekturella förmåga.