Bläddra

Pauls kök : en grönare matfilosofi

Kategorier: Kokböcker av tv- / kändiskockar Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: frukt och grönsaker Matlagning: särskilda råvaror
Utgått

Pauls kök : en grönare matfilosofi

Kategorier: Kokböcker av tv- / kändiskockar Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: frukt och grönsaker Matlagning: särskilda råvaror
Utgått

Paul Svensson vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och måltider och få fler att njuta av den så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara riktigt gott och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och få vara vacker även på en vardag.

Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök-bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi, och skogssvampslasagnen som han lärde sig för 20 år sedan i Toscana lyfts av lufttorkad skinka.

Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad. Välkommen in i Pauls kök!