Polisen gjorde ett antal häpnadsväckande missar när den utredde det uppmärksammade mordet på Catrine Da Costa. Tv-journalisten Lars Borgnäs hittar i en grundlig genomgång av fallet samband med andra olösta mord från den perioden.
Sommaren 1984 hittades kvarlevorna efter Catrine Da Costa i två svarta sopsäckar inte långt från rättsläkarstationen i Solna. Den uppmärksammade rättegången slutade med att de som i medierna kom att kallas Obducenten och Allmänläkaren friades från anklagelserna om mord, men ansågs ha styckat kroppen.
Diskussionen kring mordet och rättsprocessen har fortsatt. Välkända journalister och debattörer lyckades via tv och tidningar få polisen att starta en ny utredning 1999 som skulle rentvå läkarna. Men vilken substans fanns det i denna nya utredning, frågade sig Lars Borgnäs och undersökte fallet i fyra uppmärksammade reportage i SVT:s Uppdrag granskning under 200102.
Han går tillbaka till det ursprungliga utredningsmaterialet och hittar ett flertal häpnadsväckande missar som skulle kunna leda fram till att man hittar gärningsmannen. Borgnäs visar också på intressanta samband mellan mordet på Catrine och flera andra kvinnomord i Stockholmstrakten vid början av 1980-talet.