Vem älskar inte bullar! De är söta, mjuka och jättegoda. Men bullar är också kultur, konst och historia och en massa annat som omtänksamhet och avkoppling.
Detta är en praktisk bakbok med mångas favoritbullar: kanel, vaniljkräm, tosca och kola. Det är också en läxbok. Här finns historier om semlan och kungen, Södertäljes kringelmadamer, kyrkliga bullar, sockerbetans ursprung och råd om hur man hanterar saffran.
Självfallet bjuds du på de finaste kanelbullarna (med och utan gluten) och läckraste Rimbobullarna men även inspiration från Karibien, Normandie och Storbritannien. Plus en massa smarta proffstips för att du ska bli hyllad som kung över kanelbullen.
Text:
Birgit Nilsson Bergström, frilansande matskribent och projektledare för Hembakningsrådet. Har skrivit Alla sorters matbröd, Semic Förlag, Café Värmland, Isaberg Förlag.
Foto:
Øyvind Lund, frilansande fotograf med bred erfarenhet från tidningar, företag, böcker. Bl a Café Värmland, Isaberg förlag.
Form:
Ann Olander….